Kristijana Bejla policija spriječila da posjeti kineskog disidenta

Glumac je negodovao zbog postupanja policajaca, rekavši kako Guangčenu želi samo da stisne ruku i kaže da mu je on velika inspiracija u životu
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2011. 18:26h

Holivudskog glumca Kristijana Bejla, poznatog najviše po ulozi Betmena, u Kini su napali policajci kad je pokušao da posjeti svog, kako je rekao, "idola, Čena Guangčena", slijepog kineskog disidenta, koji se nalazi u ilegalnom kućnom pritvoru u provinciji Šendong, prenose američki mediji.

Bejl je došao blizu kuće u kojoj je zatočen Guangčen, kada su ga primijetili policajci koji su ubrzo i reagovali, osujetivši njegovu namjeru da posjeti svjetski poznatog disidenta.

Glumac je negodovao zbog postupanja policajaca, rekavši im kako samo želi nakratko da posjeti Guangčena, stisne mu ruku i kaže da mu je on velika inspiracija u životu.

Međutim, rasprava sa policajcima Bejlu nije bila od pomoći, jer je slavni glumac bukvalno otjeran

Rasprava sa policajcima Bejlu nije bila od pomoći, jer je glumac otjeran sa imanja, koje se nalazi pod jakim mjerama obezbjeđenja

Kristijan Bejl je u Kini boravio povodom promocije svog novog filma "The Flowers of War", koji govori o japanskoj okupaciji kineskog grada Nankinga 1937. godine.

Bonus video: