Pismo Djeda Mrazu: Donesi mi sve što želim ili si mrtav!

Mekidina poruka završava rečenicom: “Dobro zapamti...bar dvoje od navedenog ili si u protivnom mrtav!”
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2011. 16:27h

Želje koje u pismima djeca upućuju Djedu Mrazu tražeći od njega na poklon neku igračku, bicikl i tome slično, većinom su predvidljive i prilično uobičajene.

Ipak 13-godišnja Britanka Mekida Ostin je, bez sumnje, izuzetak, s obzirom na to da je Djedu u svom pismu zaprijetila da će ga ubiti ukoliko joj ne donese bar dva poklona sa njenog dugačkog popisa - među njima su Blekberi i “stvarni Džastin Biber”, prenosi u petak britanski list Metro.

No to nije jedina Mekidina prijetnja. Naime, Djedu Mrazu je takođe poručila da će ubiti i njegove irvase koji vuku sanjke, potom ih ispeći i na Božić njima počastiti beskućnike.

Mekidina poruka završava rečenicom: “Dobro zapamti...bar dvoje od navedenog ili si u protivnom mrtav!”.

Mekidina majka Trejsi je pismo slučajno pronašla u kćerkinoj školskoj torbi.

Mekida sa majkom Trejsi

“Kad sam pronašla pismo, najprije mi se učinilo smiješnim. No kad bolje razmislim, bolje mi je da joj nabavim bar nešto od onoga što je poželjela, jer zaišta ne želim da Djed Mraz smrtno strada”, našalila se 40-godišnja Trejsi Ostin.

U pismu djevojčice još stoji:

“Samo da znaš, ja zapravo više ne vjerujem u Djeda Mraza, ali sam se razbjesnila jer sam pomislila kako ove godine neću dobiti sve poklone koje sam poželjela. Dakle, želim sve što sam napisala, a i ne vidim razlog zbog kojega ih ne bi dobila.”

Galerija

Bonus video: