I to se dešava: Kiša jabuka u Engleskoj

Kiša jabuka je vjerovatno nastala nakon što je kovitlac pokupio voće iz bašte ili voćnjaka i pustio ih iznad Kereslija, kažu meteorolozi
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 10:28h

Zbunjeni vozači su bili primorani da zaustave svoja vozila na glavnoj ulici okruga Kereslija, nakon što su sa neba odjednom počele da padaju jabuke, prenosi "Dejli telegraf".

Kada je neobična vremenska nepogoda prošla, na ulici je ostalo stotinak plodova, a nekoliko automobila je ostalo sa oštećenim šoferšajbnama i haubama.

Kiša jabuka je vjerovatno nastala nakon što je kovitlac pokupio voće iz bašte ili voćnjaka i pustio ih iznad Kereslija, kažu meteorolozi.

“Jabuke su odjednom počele da padaju sa neba, bile su male i zelene i jako su udarale u haubu. Bilo je dosta automobila u tom trenutku na putu i svi su naglo zakočili. Dobro poznajem ovu oblast i znam da u blizini nema stabala jabuka”, izjavio je jedan od svjedoka neobične padavine.

Neki od vozača su mislili da je u pitanju dječija šala, a drugi da su jabuke ispale iz aviona.

“Stvarno ne znam odakle su se stvorile jabuke. Pretpostavio sam da su ih djeca bacala, ali bilo ih je previše” izjavio je jedan vozač kamiona.

“Vrijeme je ovih dana veoma promjenljivo i mogući su novi kovitlaci, pa možemo očekivati zanimljive padavine. Svi smo čuli za ribe i žabe koje su padale sa neba, slučaj sa jabukama jeste neobičan, zbog njihove težine, ali i to je moguće”, izjavio je jedan britanski meteorolog.

Bonus video: