Radulović muževniji, Lukšić kao Rodenov Mislilac

Drljević je sjajan umjetnik, karikature nas pokazuju na način koji ne možemo sami vidjeti, ocijenila je Sku Kej Braun
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2011. 13:17h

Karikature su potrebne političarima da bi izbacili višak netačnosti iz sebe jer uvijek misle da su veći nego što stvarno jesu, ocijenio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

On je, otvarajući izložbu političkih karikatura Darka Drljevića u holu paramenta, rekao da su karikature potrebne da bi podsjećala političare da su "jedan veliki balon".

Konjević (SDP) je rekao da je „bolje prošao nego što se nadao“

Ambasadori ozbiljni

Američki ambasador u Crnoj Gori Su Kej Braun/ Sue K. Brown / rekla je novinarima da je bila prijatno iznenađena jer nije očekivala svoju karikaturu ocjenjujući da je dobro predstavljena.

„Drljević je sjajan umjetnik, karikature nas pokazuju na način koji ne možemo sami vidjeti“, ocijenila je ona.

Video: Zoran Bojović

Šef delegacije Evropske unije u Podgorici Leopold Maurer naveo je da se na slikama vidi razlika između političara i zvaničnika. „Na karikaturama ja i Braun izgledamo mnogo ozbiljnije dok su ostali nasmijani“, kazao je Maurer.

"Zabrinutost u pogledu"

Njemu se najviše svidjela karikatura premijera Igora Lukšića koja ga je podsjetila na skulpturu francuskog umjetnika Rodena.

Komentarišući svoju karikaturu podpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović ocijenio je da je dobro predstavljen.

„Izvukli su mi ono što sam i kao poslanik i kao političar. Zabrinutost u pogledu, odlučnost, već dosta i ožiljaka i bora.

On je ocijenio da je njegova karikatura najljepša a da mu se najmanje sviđa poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića.

Konjević je naveo da je „bolje prošao nego što se nadao“.

Galerija

Bonus video: