Italijanka Marija Asunte mačku ostavila milione eura

Mačak Tomazo, kog je s ulica Rima spasila Asunta, sad je vlasnik gotovine, akcija i nekretnina u koje spadaju stanovi i kuće u Rimu i Milanu, te zemljište u Kalabriji
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2011. 09:50h

Crni mačak Tomazo naslijedio je deset miliona eura poslije smrti svoje vlasnice, Marije Asunte, koja je preminula u 94. godini.

Četvorogodišnji mačak, kojeg je sa ulica Rima spasila Asunta, sad je vlasnik gotovine, akcija i nekretnina u koje spadaju stanovi i kuće u Rimu i Milanu, te zemljište u regiji Kalabrija.

Asunta se udala za izuzetno bogatog trgovca nekretninama, ali je kao veoma nlada ostala udovica.

Bogati bračni par nije imao djecu.

Pošto se zdravlje starice pogoršavalo, ona se zabrinula za dobrobit svog ljubimca zbog čega je cjelokupnu imovinu ostavila Tomazu.

Asunta se udala za izuzetno bogatog trgovca nekretninama, ali je kao veoma mlada ostala udovica. Bogati bračni par nije imao djecu

Ona je svojim advokatima naredila da "pronađu sklonište za životinje, organizaciju ili grupaciju kojoj će ostaviti imovinu i obavezu da se brine o Tomazu".

Međutim, nijedna od organizacija nije ispunjavala standarde koje je starica tražila, zbog čega je i donijela odluku da bogatstvo ostavi svom mačku, i to preko medicinske sestre Stefanije koja se starala o njoj svo vrijeme.

Galerija

Bonus video: