Volite uzbudljive sportove? U Gornjoj Gorici je otvoren novi paintball klub

Bez obzira da li ste pobijedili ili izgubili, kaže on, uživate u dobroj zabavi i igri u kojoj važi parola "mrtav pade, živ doma dođe"
644 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2011. 15:00h

Za sve ljubitelje uzbudljivih sportova nedavno je otvoren paintball klub "PG baza" u Gornjoj Gorici, uz Nikšićku magistralu.

Paintball je taktička sportska igra iz žanra ekstremnih i predstavlja simulaciju kratkih vatrenih obračuna na ograničenom prostoru, objašnjava vlasnik kluba Slavko Raičević.

Bez obzira da li ste pobijedili ili izgubili, kaže on, uživate u dobroj zabavi i igri u kojoj važi parola "mrtav pade, živ doma dođe".

"Iako spada u kategoriju ekstremnih sportova, paintball je, prema ocjenama stručnjaka, daleko bezopasniji sport od fudbala, rukometa, tenisa, hokeja na ledu ili bilo kod borilačkog sporta. Naravno, moraju se, kao i u ostalim sportovima, poštovati pravila", dodaje Raičević.

Igrači dobijaju opremu neophodnu za igru: zaštitnu masku, marker (puška za paintball), loptice, kombinezon i zaštitni prsluk - pancir.

"Na teren niko ne smije da uđe i počne igru bez zaštitne maske, kombinezona i pancira", upozorava Raičević.

Zaigru se koriste obojane loptice odnosno kapsule od želatinaste mase koje se inače koriste u farmaceutskoj industriji.

"Potpuno su ekološki prihvatljive, netoksične, rastvorljive u vodi i biološki razgradive. Kada pogodi igrača kapsula pukne, boja se razlije i markira igrača. Boja se lako skida sa odjeće vodom ili blagim deterdžentom", navodi Raičević.

Teren „PG Baze” u Gornjoj Gorici opremljen svim mobilijarom neophodnim za igru, počev od bunkera do drvene kućice koja predstavlja terensku bazu okruženu raznim sadržajima kao što su naslagane gume, drveni zakloni i ostalo.

Zainteresovani za uživanje u paintball mogu se javiti na telefone 069 337 375 i 067 816 919.

Galerija

Bonus video: