Fotografije Merlin Monro prodate za 352.000 dolara

Jedan sudija na Floridi izrekao je u septembru presudu da će slike Merlin Monro, biti prodate kako bi se izmirili sudski dugovi fotografa
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2011. 11:13h

Prve fotografije glumice Merlin Monro prodate su za 352.000 dolara na aukciji pod nazivom "Ikone i idoli", koju je organizovala Džulijenova aukcijska kuća na Beverli Hilsu.

Portparol Džulijenove aukcijske kuće, Kerolajn Gelovej izjavila je da su fotografije Merlin Monro, koje su rađene u periodu kada je ona imala 19 godina i bila još uvek Norma Džin, bile u centru aukcije.

Pored fotografija, koje je napravio Džozef Džasgur, na aukciji su se našli i negativi i autorska prava na ove fotografije, koje nisu prikazivane u javnosti zbog sudskog spora koji se vodi više od 20 godina.

Jedan sudija na Floridi izrekao je u septembru presudu da će slike Merlin Monro, biti prodate kako bi se izmirili sudski dugovi fotografa.

Na aukciji se pored ovih fotografija našla i haljina pjevačice Lejdi Gage, koja je prodata za 31.250 dolara, kao i karikatura Džona Lenona i Joko Ono iz 1969. godine koja je prodata za 90.000 dolara.

Bonus video: