Aligator Nelson: Pitomi div

Dugačak je tri metra, ima 120 kilograma i veoma oštre zube, ali ovaj aligator zapravo nije opasan, već je jako razmažen i voli kada ga češkaju, tvrdi njegov čuvar
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2011. 06:29h

Stjuart Parker je vlasnik Balarat centra za divlje životinje u Australiji i od malih nogu je fasciniran aligatorima i krokodilima. Stjuart tvrdi da Nelson naprosto uživa u plivanju u svom bazenu i kada ga češka ispod brade.

"Sa aligatorima možete raditi veoma lijepo i uspostaviti blizak odnos zbog njihove nježne prirode. Oni vam dopuštaju čak i da ih češkate ispod brade. Njima ne smeta ako uđemo u njihov prostor kada su na slobodi, ali nisu navikli na zatvorene bazene pa se trudimo da ih naviknemo na to“, kaže Parker, a prenosi Dejli Mejl.

Nakon što je proveo godine obučavajući ove životinje da tolerišu ljude, Parker tvrdi da ljudi imaju pogrešan stav da su aligatori bezosjećajni.

"Među sopstvenom vrstom, oni pokazuju puno ljubavi i poklanjaju pažnju jedni drugima. Kada se mužjak udvara ženki on će zaroniti kako bi stvorio mjehuriće i svojom glavom će je masirati po vratu“, otkriva Parker.

Nelson sa svojih 120 kilograma nije najteži stanovnik ovog centra. Rekod mu je uzeo krokodil od 295 kilograma .

Bonus video: