Liza Johansen tužila porodicu Elvisa Prislija za klevetu

Liza Johansen (43) tvrdi da je ona prava ćerka "kralja roka" i njegove bivše žene Prisile
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2011. 20:18h

Šveđanka Liza Johansen koja tvrdi da je ćerka Elvisa Prislija tužila je porodicu legendarnog američkog muzičara za klevetu, i tražila odštetu od 130 miliona dolara.

Liza Johansen (43) tvrdi da je ona prava ćerka "kralja roka" i njegove bivše žene Prisile, i da joj je Liza Mari Prisli, inače bivša žena Majkla Džeksona, ukrala prezime i nasljedstvo.

Ona je 21. novembra sudu u Memfisu predala tužbu protiv porodice Elvisa Prislija, zbog načina na koji su reagovali, pošto je ona 16. avgusta, na dan Prislijeve smrti, sa svojom porodicom posjetila njegovu rezidenciju Gresjlend u Memfisu.

Članovi Prislijeve porodice su tada Johansenovoj zaprijetili sudskim tužbama ukoliko ne prestane sa "čudnim" ponašanjem.

"Neobična opsesija Lize Johansen mojim klijentima, i njena navika da se predstavlja kao "prava" Liza Marti Prisli u potpunosti uništava njen kredibilitet", naveo je advokat Prislijeve porodice Martin Singer u pismu u koji je agencija Frans pres imala uvid.

Prema Singerovim riječima, Liza Johansen se 1992. godine predstavila kao Liza Mari Prisli da bi pokrala stvari iz Grejslenda.

U knjizi koju je objavila 1998. godine Johansenova tvrdi da je 1977. godine otišla iz SAD u Švedsku jer joj je bezbjednost bila ugrožena.

Dvije godine kasnije izdavačka kuća koja joj je objavila knjigu je tužila Lizu Johansen zato što je ona u više navrata odbila da uradi DNK testove.

Bonus video: