leži na jajima

Upoznajte Ota, zeca koji je umislio da je kokoška

"Kokoške ga smatraju jednom od njih. Često sjedi na prečki među kokoškama, šćućuren ispod njihovih krila", priča Kusinen
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2011. 20:54h

Oto bi bio savršena kokoška da nije rođen kao zec.

Ležanje na jajima, kljucanje po dvorištu i drijemanje na prečki sa ostalim kokoškama je uobičajeno za piliće, ali svakako ne i za osmomjesečnog zeca.

Zbunjenog zeku je na poklon prilikom kupovine devet kokošaka i jednog petla dobio Vile Kusinen, koji zajedno sa svojom suprugom i troje djece živi na malom finskom ostrvu Velua, 210 kilometara sjeverozapadno od Helsinkija.

"Kada sam otišao u kokošinjac, primijetio sam da leži na jajima. Kasnije sam ga posmatrao s prozora i vidio ga kako skače na prečku, pada sa nje i ponovo pokušava da bi se na kraju nekako na njoj održao", kazao je Kusinen u izjavi za Rojters.

Oto ne voli da sjedi u krilu niti da jede šargarepe kao što to čini većina zečeva. Više voli hranu za kokoške. Po čitav dan je u njihovom društvu i igra se sa njima tako što skače na njih.

"Kokoške ga smatraju jednom od njih. Često sjedi na prečki među kokoškama, šćućuren ispod njihovih krila", priča Kusinen.

Ipak, Otov instikt zeca se probudi čim neko nepoznat uđe u košinjac. Tada bježi i sakriva se, mada se lako može namamiti štrudlom sa grožđicama.

Preporučujemo za Vas