I Deda Mraza drma kriza

U školi za Deda Mrazove u Mičigenu, polaznici uče kako da se prilagode ekonomskoj situaciji i objasne djeci da ne mogu da dobiju sve što požele
0 komentar(a)
deda mraz, Foto: Rada Brajović
deda mraz, Foto: Rada Brajović
Ažurirano: 30.11.2011. 18:55h

Većina mališana u Americi izrazila je želju da za novogodišnje praznike dobije ajped ili neki drugi tablet računar na poklon, ali velike su šanse da će Deda Mraz od njih tražiti da budu skromniji u svojim zahtjevima, jer je kriza "udarila" i po njegovom džepu.

Zbog sumorne ekonomske situacije, mnoge specijalizovane kompanije savjetuju Deda Mrazovima da ne obećavaju previše poklona mališanima koji će uskoro sjedjeti u njihovom krilu u školi ili u nekom tržnom centru.

Uprkos krizi, djeca u svojim pismima Deda Mrazu traže sve više poklona, među kojima elektronski gadžeti zauzimaju glavno mjesto.

U školi za Deda Mrazove u Mičigenu, polaznici uče kako da se prilagode ekonomskoj situaciji i objasne djeci da ne mogu da dobiju sve što požele.

Čak i djeca koja nisu pretjerano materijalistički nastrojena umiju da iznesu nemoguće zahtjeve - da tata nađe posao, na primjer.

"Pokušavam da djecu usmjerim na realističnije zahtjeve, govoreći im da je i Deda Mraz zbog krize prinuđen da štedi", objasnio je "Njujork tajmsu" jedan od ovogodišnjih Deda Mrazeva, dodajući da su mu roditelji mahom zahvalni na tim riječima.

Bonus video: