Britancima nije drago što im djeca imaju mobilni telefon

Sajt Recombu.com, koji je sproveo ovo ispitivanje, navodi da 79 posto djece u dobi od 7 do 11 godina već ima svoj lični mobili telefon
65 pregleda 0 komentar(a)
Djeca i mobilni telefoni, Foto: Parentclub.com
Djeca i mobilni telefoni, Foto: Parentclub.com
Ažurirano: 27.11.2011. 11:05h

Gotovo tri četvrtine Britanaca misli da djeca mlađa od 12 godina ne bi trebala da imaju mobilni telefon, uprkos činjenici da ga većina djece već ima, navodi se u ispitivanju javnog mnjenja objavljenom ove nedjelje.

Ispitivanje sprovedeno među 2.000 ljudi pokazalo je da odraslima nije drago kad njihova djeca imaju mobilni telefon, a kao razlozi su navedeni skupi računi, korišćenje interneta bez nadzora i nedostatak roditeljske kontrole.

Međutim, više od jednog na 10 ispitanih kupiće djetetu mobilni telefon kao nagradu za dobro ponašanje ili uspjeh u školi.

Ispitivanje pokazuje da odraslima nije drago kad njihova djeca imaju mobilni telefon, a kao razlozi su navedeni skupi računi, korišćenje interneta bez nadzora i nedostatak roditeljske kontrole

Velikoj većini roditelja (90 posto) sviđa se ideja da djeca imaju mobilni telefon u slučaju neke vanredne situacije.

Internetska stranica Recombu.com, koja objavljuje informacije o mobilnim telefonima i koja je sprovela ovo ispitivanje, navodi da 79 posto djece u dobi od 7 do 11 godina već ima svoj lični mobilni telefon.

Bonus video: