Frenk Miler o članovima pokreta Occupy: Čopor lopova i luzera

Milerovi kontroverzni i uvredljivi stavovi izazvali su nedoumice da li je u pitanju tek dobro osmišljen marketinški plan ili on zaista misli ono što govor
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2011. 12:39h

Mnoge slavne ličnosti podržale su pokret "Occupy Wall Street", a kao za sada najglasniji protivnik demonstranata oglasio se Frenk Miler, reditelj filma "Sin City" i tvorac istoimenog stripa.

Miler koji stoji iza popularnih stripova kao što su "300", "Ronin", "Daredevil: Born Again", "Batman: The Dark Knight Returns" i pomenuti "Sin City" iznio je na blogu svoj stav o OWS-u. Smatra da su protestanti gubitnici i šalje ih "nazad u mamin podrum da igraju Lords of Warcraft", prenosi mojtv.hr.

"Pokret 'Occupy' koji se održava na Wall Streetu ili ulicama Oklanda je sve samo ne demonstracija našeg predivnog Prvog amandmana. 'Occupy' je ništa više od čopora lopova, luzera, silovatelja i razuzdanih pojedinaca koje hrani nostalgija za Vudstokom i smrdljiva lažna pravda.

Ti klovnovi ne mogu da urade ništa dobro, mogu samo da naškode Americi. 'Occupy' je ništa više nego loše osmišljen pokušaj anarhije putem kojeg moderni, ružno obučeni, razmaženi pojedinci mašu iPhoneima i iPadima, umjesto da prestanu da podmeću nogu radnom narodu i pronađu posao", napisao je Miler, između ostalog.

Njegov stav i nije toliko šokantan, ako se imaju u vidu njegovi posljednji radovi, poput stripa "Holy Terror". Ovo djelo Miler je opisao kao "golu propagandu" i dodao da bi volio da se svi odgovorni za farsu koja je nastala oko 9/11, prže u paklu.

Njegov "Holy Terror" prikazuje sve ljude muslimanske vjere kao nehumanu terorističku silu koja želi da uništi Ameriku. Autor kaže: "mi smo u sred rata koji traje i neprijatelj želi samo potpuno uništenje".

Milerovi kontroverzni i uvredljivi stavovi izazvali su nedoumice da li je u pitanju tek dobro osmišljen marketinški plan ili on zaista misli ono što govori.

Bonus video: