pažljivo

Švedska upozorila svoje građane da sa Dancima vode oprezan seks

Postoji razlika u propisima. Nezakonito je plaćati za seks u Švedskoj, što nije slučaj u Danskoj
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2011. 15:40h

Švedska nacionalna organizacija za informisanje o seksu RFSU odbacila je navode pojedinih skandinavskih medija da je upozorila Šveđane da se uzdrže od seksa u Kopenhagenu jer je u glavnom gradu danske opasnost od dobijanja polnih bolesti veća nego u Švedskoj.

U izjavi za danski dnevnik “Berlingske Tidende” predstavnik RFSU Džek Lukerc ocijenio je da su to “mediji naduvali i da cilj nije da se stanovništvo upozori da ne praktikuje seks sa Dancima, već da uvijek treba biti oprezan i praktikovati siguran seks”.

U jednom istraživanju seksualnih navika stanovnika švedskog regiona Skane, koji je blizu oblasti Kopenhagena, navodi se da je 56 odsto ispitanika iz tog regiona imalo seks u Kopenhagenu u posljednjih godinu dana.

"Postoji razlika u propisima. Nezakonito je plaćati za seks u Švedskoj, što nije slučaj u Danskoj. Takođe, neko ko je zaražen HIV-om obavezan je u Švedskoj da to kaže svom partneru, dok u Danskoj to nije obavezno", objasnio je Lukerc.

Region Skane je geografski i ekonomski tijesno povezan sa glavnim gradom Danske, do koga stanovnik Malmea vozom može stići za samo pola sata, dok mu do glavnog grada Švedske, Stokholma za to treba najmanje pet sati.

Preporučujemo za Vas