Majkl Džekson je uzimao ljekove od početka karijere

Kasio priznaje da je povremeno plaćao u kešu doktorima da izdaju recepte za Džeksonove ljekove i da na njima nije pisalo ime poznatog pjevača
139 pregleda 0 komentar(a)
Majkl Džekson, Foto: Dhammawheel.com
Majkl Džekson, Foto: Dhammawheel.com
Ažurirano: 14.11.2011. 21:06h

Bivši lični savjetnik Majkla Džeksona u svojoj najnovijoj knjizi otkriva da je poznata pop zvijezda počela da koristi velike količine ljekova protiv bolova i za smirenje još na početku svoje karijere, osamdesetih godina prošlog vijeka.

Džeksonov prijatelj iz djetinjstva Frenk Kasio, koji je kasnije postao i njegov lični asistent, navodi u knjizi "Moj prijatelj Majkl: Obično prijateljstvo sa neobičnim čovjekom", da je jedan od najvećih pop umjetnika 1999. godine počeo da uzima lijek "propofol", a "demerol" 1984. godine.

"Nakon što je dobio opekotine tokom snimanja spota za jedan sok 1984. godine, Majk je počeo da uzima 'demerol' protiv bolova i postepeno je svakodnevno koristio taj lijek", navodi Kasio u knjizi koja će izaći iz štampe 15. novembra.

Kasio priznaje da je povremeno plaćao u kešu doktorima da izdaju recepte za Džeksonove ljekove i da na njima nije pisalo ime poznatog pjevača.

On u knjizi otkriva i da je Džekson na prvom od dva rođendanska koncerta 2001. godine bio drogiran ljekovima i da sat vremena nije mogao da izađe iz svlačionice, zbog čega je koncert kasnio.

Majkl Džekson je preminuo 25. juna 2009. godine u Los Anđelesu od velike količine anestetika koje je primio.

Njegov lični doktor Konrad Marej je prošle nedjelje proglašen krivim za ubistvo iz nehata a kazna će mu biti izrečena 29. novembra.

Bonus video: