Kako bi izbjegla presudu sakrila se u zatvor

U zatvoru San Pedro turistima je omogućeno i noćenje u ćelijama za malu naknadu. To nije sve, jer tamo mogu vrlo povoljno kupiti kokain od zatvorenika, a kažu da je odličnig kvaliteta
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2011. 21:59h

Žena optužena za pripadnost jednoj bolivijskoj lopovskoj bandi, četiri dana se skrivala u ćeliji jednog od svojih "kolega" u zatvoru u La Pazu, kako bi na taj način izbjegla ruku pravde, saopštili su sudski izvori.

Ta 38- godišnjakinja, majka trojice sinova, optužena je da je, lažno se predstavivši, u banci podigla 54. 000 dolara. U toj dobro organizovanoj akciji pomoglo joj je 14 članova bande, a neki od njih su uhapšeni.

Informacija u Boliviji nikoga ne čudi previše, a evo i zašto.

U zatvoru San Pedro turistima je omogućeno i noćenje u ćelijama za malu naknadu. To nije sve, jer tamo mogu vrlo povoljno kupiti kokain od zatvorenika, a kažu da se u San Pedru proizvodi najčišći i najjeftiniji kokain u Boliviji.

"Poslednjih nekoliko dana, optuženica je spavala u jednoj od ćelija zatvora San Pedro, u samom centru bolivijskog glavnog grada", saopštili su iz pravosuđa. Jedan od 14 učesnika te akcije koji je završio u zatvoru, predložio joj je da se tamo sakrije.

Najbolji opis ovoga mjesta dao je Australijanac Rusty Young, koji kaže da je to "najluđi zatvor na svijetu".

Mjesni mediji pišu da je San Pedro mjesto koje "posjećuju" stranci u potrazi za dobrom i jeftinom drogom. Sat obilaska zatvora košta 35 dolara, a posjetioci moraju biti u pratnji vodiča, a to je, obično iz bezbjednosnih razloga, neko od zatvorenika.

Bonus video: