Rusija: Naučnici tvrde da su na tragu Jetiju

Lokalna uprava regije Kemerevo na jugu Sibira saopštila je da su pronađeni otisci stopala pa čak i uzorci kose koji pripadaju Jetiju
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2011. 21:02h

Zvaničnici ruske regije na Sibiru u ponedjeljak su samouvjereno izjavili da su njene planine dom Jetija ili Bigfoota, te da postoje nepobitni dokazi postojanja dlakave nemani.

Lokalna uprava regije Kemerevo na jugu Sibira saopštila je da su pronađeni otisci stopala pa čak i uzorci kose koji pripadaju Jetiju.

"Tokom ekspedicije u špilju Azasskaya, učesnici konferencije su pronašli neosporne dokaze da u planinama Shoria živi 'Snježni čovjek'", stoji u saopštenju.

Ekspedicija je organizovana nakon što je gradonačelnik Kemereva pozvao istraživače iz SAD- a, Kanade i drugih zemalja da podijele svoja iskustva i priče o susretima sa mističnim stvorenjem.

"Pronađeni su otisci stopala, ono što bi trebalo biti njegov krevet i različite oznake kojim obilježava svoju teritoriju. Svi predmeti će biti analizirani u laboratoriji", navodi se u saopštenju.

Jetiji su majmunolika mitska stvorenja za koja se vjeruju da nastanjuju Himalaje.

No, neki vjeruju da i Rusija ima svoje Jetije, a u planinskim predjelima Kemereva populacija tih mitskih bića posljednjih se godina utrostručila, tvrde naučnici i istraživači- entuzijasti.

Bonus video: