Rik Peri: Ukinuo bih tri agencije, ne znam sad tačno koje...

Guverner Teksasa i potencijalni kandidat republikanaca za predsjednika SAD Rik Peri nije umio da nabroji tri vladine agencije koje bi ukinuo ako dođe na vlast
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2011. 11:35h

Guverner Teksasa i potencijalni kandidat republikanaca za predsjednika SAD Rik Peri nije umio da nabroji tri vladine agencije koje bi ukinuo ako dođe na vlast.

Zbunjeni guverner je u debati sa ostalim republikanskim kandidatima u Mičigenu, rekao da bi zbog smanjenja administracije u Vašingtonu ukinuo tri vladine agencije, ali je uspio da navede samo dvije.

"Ukinuo bih Agenciju za trgovinu i Agenciju za obrazovanje", rekao je guverner Teksasa, zastavši, pokušavajući da se sheti koja je treća agencija koju bi ukinuo.

Publika na debati je na to odgovorila smijehom, a Peri ni pored pitanja voditelja nije uspeo da se sjeti na koji bi način smanjio vašingtonsku administraciju.

On je u jednom trenutku pogledao i u papir koji je stajao ispred njega, ali je na kraju kazao da ipak ne može da se sjeti koja je treća agencija koju bi ukinuo.

Peri se trenutno nalazi na četvrtom mjestu potencijalnih republikanskih kandidata za predsjednika, sa podrškom od 11 odsto, navodi se u istraživanju Galupa I JuEsEj Tudej (USA Today).

Ispred njega su biznismen Herman Kejn, bivši guverner Masačusetsa Mit Romni sa po 21 odsto i nekadašnji predsjedavajući Predstavničkog doma Njut Gingrič.

Bonus video: