Zapalila ljudima kuću, jer su je izbacili sa liste prijatelja na Fejsbuku

Najprije se zbog požara koji se brzo proširio, srušio krov garaže, a onda je vatra zahvatila i jednu stranu kuće. Rasmuseni su uspjeli da pobjegnu samo zato što ih je probudila buka
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2011. 10:45h

Vlasti u Ajovi uhapsili su Dženifer Kristin Heris (30) jer je pokušala da zapali kuću jednom paru, jer su je izbacili sa liste prijatelja na Fejsbuku, nakon jedne rasprave. Policija ju je optužila za podmetanje požara.

Ona je zadržana u zatvoru, a određena joj je kaucija od 100.000 dolara jer je navodno podmetnula požar u garaži Džima i Niki Rasmusen i tako primorala par da pobjegne iz svoje kuće usred noći, piše "Des Moines Register".

Najprije se zbog požara koji se brzo proširio, srušio krov garaže, a onda je vatra zahvatila i jednu stranu kuće. Rasmuseni su uspjeli da pobjegnu samo zato što ih je probudila buka.

"Bio sam totalno šokiran kada sam ugledao da komšijina kuća gori u jedan ujutro", rekao je Domenik Formaro, koji živi u blizini.

Prema navodima policije Herisova se odlučila da podmetne požar nakon rasprave koju je imala sa Niki na društvenoj mreži Fejsbuk.

"Njih dvije više nisu prijateljice zbog rasprave na Fejsbuku. Kako kaže Niki, Dženifer se naljutila na nju zato što je izbacila sa liste prijatelja na ovoj mreži", kaže Džim Rasmusen.

Detektiv Džek Kamerik kaže da su nekadašnje dvije najbolje prijateljice planirale zabavu, a pozive prijateljima su uputile preko Fejsbuka.

"Datum zabave se približavao, a puno prijatelja je otkazalo dolazak. Izgledalo je kao da će njihova žurka propasti, ali zato je rasprava procvjetala", kaže detektiv.

Tenzija između Niki i Dženifer je poprimila tolike razmjere da su Rasmuseni, kada ih je policija upitala ko bi želio da im naudi, istog trenutka odgovorili: “Dženifer”!

Bonus video: