Administracija SAD: Nema kontakata sa vanzemaljcima

"Mnogo naučnika i matematičara došlo je do zaključka da postoje veliki izgledi da negdje među milijardama i milijardama zvijezda u svemiru postoji planeta na kojoj ima života"
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2011. 10:03h

Bijela kuća nije odbacila mogućnost postojanja vanzemaljaca na nekoj dalekoj galaksiji ali je potvrdila da nema nikakav dokaz o njihovom kontaktu sa ljudima.

Neubičajenu izjavu Bijele kuće saopštio je savjetnik na stranici administracije predsjednika Sjedinjenih američkih Država Baraka Obame kao odgovor na dvije peticije kojima se zahtijevala službena reakcija po tom pitanju.

"Američka vlada nema nikakav dokaz o postojanju života van naše planete niti posjeduje bilo kakvu informaciju o kontaktima vanzemaljaca i ljudi", objasnio je Fil Larson, a prenosi agencija AFP.

Larson koji nije odbacio mogućnost postojanja vanzemaljaca priznao je da NASA uzima u obzir takvu mogućnost.

"Mnogo naučnika i matematičara došlo je do zaključka da postoje veliki izgledi da negdje među milijardama i milijardama zvijezda u svemiru postoji planeta na kojoj ima života".

Izjava na Internetu je objavljena kao odgovor na dvije peticije sa ukupno 17.000 potpisa kojima se zahtijevalo od vlade da objavi dokaze o postojanju vanzemaljaca.

Bonus video: