Bekam pomirio i okupio muzičare iz The Stone Roses

Bekam je veliki fan benda i dugo ubjeđivao basistu Manija i pjevača Ijana Brauna da okupe bend koji je prestao sa radom 1996.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2011. 18:00h

Bivša zvijezda Mančester Junajteda i kapiten engleske reprezentacije Dejvid Bekam odigrao je ključnu ulogu u pomirenju muzičara iz sastava The Stone Roses, tvrdi tabloid The Sun.

Bekam je veliki fan benda i dugo ubjeđivao basistu Manija i pjevača Ijana Brauna da okupe bend koji je prestao sa radom 1996.

„Dejvid je oduvek bio veliki fan Stone Roses, što je i očekivano, jer je bio tinejdžer u Mančesteru u godinama kada su oni stekli svjetsku slavu. U to vrijeme niste mogli da živite u gradu i ne volite ih. Ijan i Mani su vatreni navijači Junajteda, pa je bilo logično da će se oni upoznati i sprijateljiti“, kaže izvor tiražnog tabloida.

„U trenutku kada je saznao da je počeo da se otapa led u odnosima Ijana i gitariste Džona Skvajera, odlučio je da se uključi u priču. Praktično je natjerao Manija da ponovo okupi bend. Rekao je da je spreman da zove svu četvoricu (uključujući bubnjara Renija, koji se iz benda povukao godinu dana prije raspada) i moli ih da ponovo sviraju zajedno“, navodi izvor.

Prvi povratnički koncerti biće održani u Mančesteru, 29. i 30. juna i 1. jula, a zatim kreće turneja

Kada su se Bekam i Braun sreli na Old Trafordu, gde su gledali svoj omiljeni klub, fudbaler je kazao da je spreman da učini sve da bi ponovo gledao bend. Kada su se momci ponovo okupili i počeli da probaju zajedno, Dejvid je bio jedan od prvih koji su to znali.

Bend se ponovo okupio na dugo najavljivanoj i izuzetno medijski pokrivenoj konferenciji u Londonu prošlog mjeseca. Prvi povratnički koncerti biće održani u Mančesteru, 29. i 30. juna i 1. jula, a zatim kreće turneja.

Galerija

Bonus video: