Prvi u svijetu

San Francisko otvara gej zoo-vrt, vjerska desnica "na gotovs"

"Nema razloga da životinje ne iskažu svoj neuobičajeni životni stil ako im damo poseban zoo-vrt u gradu čuvenom po gej vezama"
144 pregleda 0 komentar(a)
homo pingvini, Foto: Static.tuttogratis
homo pingvini, Foto: Static.tuttogratis
Ažurirano: 25.02.2019. 15:46h

San Francisko je poznat kao grad koji ima najveću gej zajednicu, a uskoro će biti i grad koji otvara prvi zološki vrt za gej životinje.

"Oduševljeni smo što ćemo sugrađanima dati ono što traže”, kazao je direktor SF Zoo-vrta Lajonel Viberli za Huffington Post.

"Naše društvo je toliko raznovrsno, a i životinjsko carstvo je takvo, pa zašto ne bi postojao zoo-vrt koji odražava tu različitost?"

"Činjenica je da na svijetu ima homoseksualnih i biseksualnih životinja, naročito među mačkama. Nema razloga da životinje ne iskažu svoj neuobičajeni životni stil ako im damo poseban zoo-vrt u gradu čuvenom po gej vezama", smatra prof. Hoze Aragon, predsjednik Katedre za zoologiju pri državnom Univerzitetu San Franciska.

Vjerska zajednica protiv otvaranja

Iako je gej zoo-vrt još u fazi planiranja, vjerska desnica je već "na gotovs" oko mogućnosti nemoralnog ponašanja koje bi se moglo vidjeti u vrtu.

Gej zoo-vrt trebalo bi da se otvori početkom ljeta 2012. a Viberli kaže da će "pripadnici LGBT poulacije imati 10 odsto popusta na ulaznice"

"Zaista, da li biste vi voljeli da vaša djeca gledaju dvije muške zebre u tjelesnom kontaktu?"

Ali prof. Aragon kaže da gej zoo-vrt nije stvar parenja dvojice mužjaka.

"Gej životinje iskazuju i nesekusalno ponašanje. Posmatrali smo način na koji stvaraju prijateljske i partnerske veze, kako zajedno putuju, brane jedno drugo i podižu mladunce - kao i u ljudskom svijetu".

Gej zoo-vrt trebalo bi da se otvori početkom ljeta 2012. a Viberli kaže da će "pripadnici LGBT poulacije imati 10 odsto popusta na ulaznice".