Alis Kuper: Alkohol ubija više od droga

Šezdesettrogodišnja rok zvijezda se ipak izborila sa svojim najvećim porokom i tvrdi da je već 30 godina potpuno trijezan
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2011. 16:22h

Legendarni, pjevač Alis Kuper za britansko izdanje magazina “OK!” izjavio da se uvijek klonio droga, i priznao da se svojevremeno borio sa ozbiljnom zavisnošću od alkohola.

Šezdesettrogodišnja rok zvijezda se ipak izborila sa svojim najvećim porokom i tvrdi da je već 30 godina potpuno trijezan. On priznaje da se uvijek plašio kontakta sa narkoticima, jer posljednja stvar koju je želio u životu je da završi u zatvoru:

" U to vrijeme, ako vas uhvate sa drogama, niste, kao danas, dobijali blage kazne, pomilovanja već biste završili u pravom zatvoru" tvrdi Kuper.

Pjevač, koji je svoju borbu sa zavisnošću od alkohola uspješno završio sredinom 80-tih godina prošlog vijeka i od tada se posvetio pomaganju koleginicama i kolegama koji imaju isti problem, objašnjava:

" Kad pogledam statistike jedino što mogu da zaključim je da je došlo vrijeme da droge postanu legalne, a da se alkohol i cigarete proglase za ilegalne. Ove supstance ubijaju mnogo više od droga" zaključuje on.

Bonus video: