U Engleskoj odbili da prodaju alkohol 92-godišnjakinji bez lične karte

“Niko me ne može uvjeriti da izgledam mlađe od 25 godina, a i brojka od 78 godina bi bila vrlo nategnuta”, kazala je baka
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2011. 11:21h

Prodavačica u engleskom gradu Harlovu nije željela prodati alkohol 92-godišnjoj baki jer nije imala valjani dokument kojim bi dokazala da je starija od 18 godina, što je minimalna godišna granica za kupovinu alkohola.

Prabaka Diane Tejlor željela je kupiti bocu viskija za svoga sina, no prodavačica joj je zatražila identifikacioni dokument sa fotografijom.

“Pomislila sam da mi prodavačica udjeljuje kompliment, što mi se učinilo vrlo glupo. Kad sam shvatila da je vrlo ozbiljna, izvukla sam svoju autobusku kartu i knjižicu dobrovoljnog davaoca krvi, ali to nije bilo dovoljno. Blagajnica je i dalje inzistirala na dokazu o godinama, a ja sam ostala zapanjena i nisam znala šta da radim”, kazala je tejlor.

“Niko me ne može uvjeriti da izgledam mlađe od 25 godina, a i brojka od 78 godina bi bila vrlo nategnuta”, dodala je starica.

Portparol lanca prodavnica u kojem je Diana pokušala kupiti alkohol joj je uputio izvinjenje.

“Apsolutno se slažem da je potrebno provjeravati mlade ljude, ali ići ovako daleko je potpuno smiješno”, zaključila je baka i svoju bocu viskija kupila u drugoj prodavnici.

Bonus video: