Što je danas minđuša, u praistoriji je bio pirsing na - penisu

Umjetnička djela iz perioda Paleolita navela su naučnike da prouče rane društvene zajednice u kojima je penis bio predmet obožavanja
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2011. 11:46h

Kada razmišljamo o ljudima u doba Paleolita, često mislimo na pećinske crteže, koplja i artefakte. Takođe mislimo na kameno oruđe i zamišljamo ljude kako kopljima love mamute. Ali kako se ispostavilo, možemo početi da razmišljamo i o pirsingu na penisu, prenosi sajt scientopia.org.

Umjetnička djela iz perioda Paleolita navela su naučnike da prouče rane društvene zajednice u kojima je penis bio predmet obožavanja. Nažalost, do mumificiranih penisa iz ovog doba je veoma teško doći kako bi se razumjelo imaju li svi ovi oblici penisa nekakve veze sa nečim što se dešavalo stvarnim penisima u Paleolitu, pa tako naučnici proučavaju razne oznake na oblikovanim penisima.

Naučnici su proučavali 42 predmeta u obliku penisa koja su imala geometrijske tačke dizajnirane oko glave i osnove. 70 odsto predmenta u obliku penisa imala su dizajnirane linije, a 23 odsto pirsinge ili “probušenu dugmad” kako ih naučnici nazivaju.

Pored umjetničke vrijednosti, ove oznake, smatraju autori, reprezentuju i kulturu tetoviranja ili pirsinga penisa u paleolitskoj kulturi. Dobro je poznato da je tetoviranje tijela bila uobičajena stvar, pa zašto ne onda i penisa? Autori vjeruju da veliki broj predmeta u obliku penisa koji su dekorisani upućuju na to da se to radilo i u stvarnom životu.

Bonus video: