Zdravstveni turizam u BiH: Čuvanje ovaca kao terapija protiv stresa

"Poznato je koliko životinje smiruju ljude i rad sa njima je opuštajuća aktivnost za čovjekovo tijelo i duh", izjavio je Slaven Jelić
128 pregleda 0 komentar(a)
ovca, Foto: Shutterstock.com
ovca, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.10.2011. 10:15h

Nastojeći da riješi svoje egzistencijalne probleme, nezaposleni mladić iz Teslića u Bosni i Hercegovini odlučio je da čuvanje ovaca predstavi kao novi oblik zdravstvenog turizma i terapiju protiv stresa.

"Poznato je koliko životinje smiruju ljude i rad sa njima je opuštajuća aktivnost za čovjekovo tijelo i duh", izjavio je Slaven Jelić (21), kako ga citiraju banjalučke Nezavisne novine.

Taj nezaposleni diplomirani hotelijer nada se da će za svoju zamisao dobiti kredit od 12,5 hiljada eura potrebnih za pokretanje novog posla.

Svoju ponudu predstavio je na sajmu poljoprivrede u Banja Luci, a Nezavisne tvrde kako su brojni posjetioci njome bili oduševljeni.

Ako banke budu pokazale isto interesovanje, Jelić će da kupi desetak ovaca i dvije brvnare u kojima bi turisti našli utočište od stresa pod kojim žive.

Zasad još nije izračunao koliko bi koštalo, na primjer, antistresno čuvanje ovaca tokom vikenda, ali uvjeren je da bi time popularizovao seoski turizam i prirodne ljepote kojima BiH obiluje.

Bonus video: