Bata Živojinović se liječi na Kubi

Živojinović je primljen u jednu od najboljih klinika u Havani namijenjenu strancima, a kubanska televizija je objavila da je najslavniji jugoslovenski glumac svoje zdravlje povjerio kubanskim ljekarima
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2011. 13:25h

Poznati glumac Velimir Bata Živojinović na Kubi se liječi od gangrene koja mu je zahvatila obje noge i dovela život u opasnost, piše Blic.

Primljen je u jednu od najboljih klinika u Havani namijenjenu strancima, a kubanska televizija je objavila da je najslavniji jugoslovenski glumac svoje zdravlje povjerio kubanskim ljekarima. Ćerka Jelena, koja već godinama živi na Kubi, svakodnevno ga posjećuje i bodri. Zahvaljujući njoj, Bata je i prije nekoliko godina uspio da zaliječi ovu opasnu bolest. Naime kako je ispričao Blicu ćerka mu je kazala da je tamo pronađen lijek protiv gangrene.

"Istog časa smo supruga Lula i ja pošli na put. Taj kubanski ljekar, profesor Montekin, odmah me je primio, ali sam ga tri nedjelje ubeđivao da mi da serum. Njegov lijek nije bio registrovan, pa se plašio posljedica. Rekao je: "nije testiran na ljudima, već samo na životinjama".

Ali kada mu je moja Jelena rekla da mene u Srbiji zovu Bata Životinja, nasmijao se i pristao da me liječi na moju odgovornost - ispričao je za “Blic” Živojinović pred odlazak u Havanu. Kada su ponovo počele tegobe, Montekin je bio u Karakasu, gdje je liječio Uga Čaveza, pa je glumac na Kubu otišao tek prije tri dana.

Sedamdesetčetvorogodišnji Živojinović, uprkos zdravstvenim problemima ne zapostavlja svoju karijeru, a a posljednje na čemu je radio je serija „Led“, koju režira ćerka Radoša Bajića.

Bonus video: