Ukrajina: Lopovi ukrali kilometar željezničke pruge

Ukrajinski mediji navode da su lopovi, nakon što su demontirali željezničku prugu, metal pokušali da prodaju jednog privatnom poreduzetniku
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2011. 09:47h

U ukrajinskoj regiji Čerkas lokalna policija je uhapsila lopove koji su demontirali i ukrali čitav kilometar postojeće željezničke pruge!

Prema navodima ukrajinske policije, u ponedjeljak je lokalni policijski komesar u regiji Čerkas prijavio da je nepoznata osoba, ili više njih, demontirala kilometar željezničke pruge na relaciji Belozerye - Irdyn.

"Na licu mjesta policijski službenici su utvrdili da nedostaje gotovo kilometar željezničkih šina na ovom dijelu pruge", naveo je izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova regije Čerkasi.

Ukrajinski mediji navode da su lopovi, nakon što su demontirali željezničku prugu, metal pokušali da prodaju jednog privatnom poreduzetniku.

"Taj čovjek im je zapravo bio pomagač, te im je obećao dio zarade. Zahvaljujući lokalnim stanovnicima i operativnom djelovanju naših policijskih službenika, lopove smo uspješno uhvatili", navode u regionalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Policija je u međuvremenu pronašla prepun kamion sa metalnim ostacima željezničke pruge, te alat upotrijebljen za krađu - pilu za metal, željezne poluge, čekiće...

Za ovo krivično djelo u Ukrajini je predviđena zatvorska kazna u trajanju do pet godina.

Bonus video: