Nije greška: Amerikanki stigao račun za mobilni 200.000 dolara

Tokom odmora, Selina braća su poslali preko 2.000 tekstualnih poruka, skinuli veliku količinu video materijala često prebacujući dnevni limit od 2.000 dolara
0 komentar(a)
račun, telefon, roming, Foto: Shutterstock.com
račun, telefon, roming, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.10.2011. 16:03h

Selina Arons iz Južne Floride bila je zapanjena kada joj je stigao račun za mobilni telefon od 201.000 dolara.

Iako je mislila da je u pitanju greška, ispostavilo se da nije. Naime, Aronsova ima dva gluvonijema brata koji su koristili telefon za slanje tekstualnih poruka, ali i za gledanje video snimaka sa interneta.

To obično do sada nije bio problem jer se uklapalo u njenu redovnu mjesečnu pretplatu od 175 dolara, ali braća su provela dvije sedmice na odmoru u Kanadi, gdje su koristili roming.

Za to vrijeme poslali su preko 2.000 tekstualnih poruka, skinuli veliku količinu video materijala često prebacujući dnevni limit od 2.000 dolara.

Pošto je kontaktirala američki T-Mobile, čije usluge koristi, Aronsova je dobila detaljan listing i potvrdu da je račun zaista 201.000 dolara.

Aronsova je potom pozvala lokalnu televizijsku stanicu iz Majamija da im ispriča svoje iskustvo. Televizija WSVN je zatim pozvala T-Mobile, poslije čega je taj operator pristao da smanji račun Aronsovoj na 2.500 dolara i dao joj rok od šest mjeseci za plaćanje.

Bonus video: