Prva fotografija NLO zapravo prikazuje kometu koja je zamalo uništila Zemlju?

Ufolozi širom svijeta raspravljaju o ovoj zanimljivoj teoriji i procjenjuju da li je objašnjenje bazirano na dovoljno čvrstim dokazima
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2011. 14:25h

Fotografija meksičkog astronoma Hose Banila iz 1883. smatra se prvom fotografijom na kojoj je zabilježen NLO. Na njoj se vidi neobični objekat koji prolazi "ispred" Sunca.

Iako je fotografija nastala 12. avgusta, 1883, a u astronomskom magazinu objavljena 1886, izgleda da su naučnici tek nedavno stvorili teoriju o tome šta je zapravo na slici.

Jedna od teorija je da se radi o kometi koji je prolazila u neposrednoj blizini Zemlje. Koliko je to tačno bilo blizu? Tvrde da je maksimalna udaljenost na kojoj se kometa mogao nalaziti oko 8.000 kilometara, ali da je mogla biti i mnogo bliže, čak i na svega 500 kilometara udaljenosti.

Procjenjuju da je kometa bila mase kao i objekat koji je izbrisao dinosaure sa Zemlje, te da je to ujedno i najbliži susret sa fatalnim nebeskim objektom kojeg su ljudi imali.

Ufolozi širom svijeta raspravljaju o ovoj zanimljivoj teoriji i procjenjuju da li je objašnjenje bazirano na dovoljno čvrstim dokazima.

Iako je mnogo onih koji ne žele da prihvate ideju je prvi NLO uhvaćen kamerom u stvari kometa, drugi su prilično ponosni nato što je kamerom uhvaćen objekat koja nas je skoro izbrisao sa Zemlje, a da toga nismo bili svjesni.

Bonus video: