Milan Mladenović će i u Zagrebu uskoro dobiti ulicu

Taj je prijedlog na prošloj sjednici gradskog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova prihvaćen i naziv ulice je ušao u fond imena
0 komentar(a)
milan mladenović, Foto: En.wikipedia.org
milan mladenović, Foto: En.wikipedia.org
Ažurirano: 11.10.2011. 14:49h

Uskoro bi Zagreb mogao da dobije ulicu imenovanu u čast pokojnog pjevača rok grupe Ekatarina Velika, Milana Mladenovića.

Taj je prijedlog na prošloj sjednici gradskog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova prihvaćen i naziv ulice je ušao u fond imena.

"To znači da će jedna ulica, trg ili plato sigurno nositi njegovo ime. U gradu trenutno postoje deset ulica koje nose privremena imena. Jedna od tih ulica sigurno će biti imenovana po slavnom zagrebačkom rokeru", kaže Marin Knezović, predsjednik odbora.

Naziv ulice predložio je rok and rolu sklon građanin, koji se ponadao da bi time mogao potaknuti Odbor da cijeli jedan kvart imenuje po preminulim rok umjetnicima.

"Imati takvo naselje bio bi civilizacijski i kulturni iskorak. Zasad nemamo dovoljno imena za takvo što - nasreću, malo je pokojnih rok umjetnika. Kod nas žestoki život rokera još nije uzeo danak", smatra Knezović.

Odbor je prijedlog podržao zbog velikog uticaja kojeg je grupa Ekatarina Velika imala na pop-rok scenu u Jugoslaviji 80-ih i 90-tih godina, a cijeli niz mladih bendova i danas je pod njihovim uticajem.

Sam Milan Mladenović rođen je u gradu Zagrebu, što je dodatan podsticaj da se neka ulica zove njemu u čast.

Bonus video: