Arapkinja srušila sve tabue i u bikiniju pozirala za naslovnu

Manekenka se na početku dvoumila oko angažmana jer je bila zabrinuta zbog društvenih pravila
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2011. 11:10h

Huda Nacače (22) prva je Arapkinja koja je na naslovnoj strani nekog arapskog časopisa pozirala u bikiniju i zbog toga izazvala burne reakcije u svojoj zemlji.

Njena fotografija osvanula je na naslovnici časopisa Lilac.

U zemlji koja je sinonim za rodnu diskriminaciju i narušavanje ženskih prava časopis Lilac odvažio i uradio ono što se nijedan izdavač na Srednjem istoku do sada nije usudio.

“Jako sam ponosna što sam prva manekenka koja na naslovnici Lilaca pozira u bikiniju. Ja sam profesionalna manekenka i ovo mora biti normalno”, izjavila je Huda.

Ja sam profesionalna manekenka i ovo mora biti normalno, izjavila je Huda

Dodala je da se na početku dvoumila oko angažmana jer je bila zabrinuta zbog društvenih pravila.

“Kasnije sam shvatila da ako želim biti uspješna ne mogu birati šta želim da radim, pričala sam sa roditeljima jer nikad ništa ne bih napravila bez njihovog blagoslova”, rekla je manekenka.

Osim što se bavi manekenstvom, Huda studira arheologiju na Univezitetu u Haifi.

Urednica časopisa Jara Mašour izjavila je da se ne sjeća kako je neko drugi uradio išta slično bilo gdje u arapskom svijetu.

“Otkako je časopis prije deset godina osnovan u Nazertu u Izraelu počela sam rušiti tabue i raditi na osnaživanju žena”, izjavila je urednica i priznala da će vlasti vjerovatno cenzurirati ili odbiti objavljivanje časopisa.

Bonus video: