Studentkinja iz Poljske bi striptizom da postane poslanica

Ona smatra da kampanja treba da privuče pažnju, za razliku od nekih prethodnih koje su prošle nezapaženo
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 15:46h

Dvadesettrogodišnja studentkinja političkih nauka iz Poljske kandidovala se za poslanika i objavila reklamni spot koji joj je u trenutku donio slavu.

Katarzina Lenart, članica Demokratske ljevičarske alijanse (SDL) u spotu izvodi striptiz, a u trenutku kada skine grudnjak na ekranu se pojavljuje natpis “cenzurisano” i poruka: “Želite više? Glasajte za SLD. Jedino mi možemo učiniti više”.

Video je na sajtu YouTube imao oko 130 hiljada pregleda samo u prvoj noći od objavljivanja.

“Mislim da je vrijeme za malo uzbuđenja”, objasnila je Lenart svoj postupak. Ona smatra da kampanja treba da privuče pažnju, za razliku od nekih prethodnih koje su prošle nezapaženo.

“Usmjerena je na mlade ljude, one koje zanimaju kontroverze. Ne mislim da je reklama vulgarna jer se u njoj praktično ništa ne vidi”, kazala je za poljski list Gazeta Wyborcza.

Voli feministički pristup

Zatim je dokazala da joj ni za političare uobičajeno obraćanje javnosti nije strano: "Ne plašim se izazova i trudim se da ostvarim svoje ciljeve. Jedan od njih je da budem dobra političarka, odgovorna i posvećena svom poslu, koja radi u interesu svih građana i svoje države".

Njen video je, naravno, najviše zasmetao političkim rivalima SDL-a. Tomaž Kalita, član suparničke stranke smatra da političari ne bi trebalo da se obraćaju tim tonom glasačima. "Svaki kandidat ima pravo da napravi svoj promo materijal, ali postoje ograničenja", insistira on.

“Ne sviđa mi se spot. Više volim feministički pristup i smatram da ljevičarima ne pristaje seksistička propaganda”, zaključio je Kalita.

Lenart, koja je i pop pjevačica sa pseudonimom Sara Mej, sigurno neće osvojiti Nobela za ovu kampanju. A hoće li ući u parlament i završiti započeti striptiz vidjećemo 2012, kada će izbori biti održani.

Bonus video: