novi detalji

Majkl Džeksion je spavao sa lutkom

Neobična lutka sa rumenim obrazima i kovrdžavom plavom kosom obučena u zelene pantalone pronađena je na krevetu kada je 56-godišnji pjevač pao u komu
0 komentar(a)
džekson, Foto: Thatgrapejuice.net
džekson, Foto: Thatgrapejuice.net
Ažurirano: 25.02.2019. 19:13h

Tokom suđenja ljekaru Majkla Džeksona sve više detalja iz tragičnog života Kralja popa izlazi u javnost.

Jedan od njih je podatak da je posljednju noć proveo u krevetu sa porcelanskom lutkom, veličine djeteta.

Neobična lutka sa rumenim obrazima i kovrdžavom plavom kosom obučena u zelene pantalone pronađena je na krevetu kada je 56-godišnji pjevač pao u komu zbog prekomjerne doze izuzetno jakog anestetika.

Na suđenju ljekaru Konradu Mareju za ubistvo iz nehata, prikazana je fotografija na kojoj se vidi lutka koja leži pored CD plejera. Džekson je imao i porculanske tanjire sa naslikanim licima djece, a pretpostavlja se da su to njegova djeca dok su bila mlađa, Paris, Blenkit i i Princ Majkl.

Najdramatičniji trenutak u dosadašnjem toku suđenja bilo je preslušavanje snimka razgovora iz maja 2009. između Džeksona i Mareja u kojem muzičar priča nerazgovjetno i nepovezano.

Osjećam njihovu bol...

Porotnici su slušali kako Kralj popa jedva govori, istovremeno gledajući u fotografiju njegovog leša.

“Moje izvedbe će pomoći mojoj djeci...volim ih jer ja nisam imao djetinjstvo. Nisam imao djetinjstvo. Osjećam njihovu bol”, mucao je Džekson u jeku priprema za njegovu povratničku turneju.

“Elvis to nije uradio. Bitlsima nije uspjelo. Mi moramo biti fenomenalni”, govorio je o povratničkim koncertima u Londonu, kojih je planirao čak 50.

"Bog želi da to učinim. Uradiću to", čuje se Majkl kako mumla na snimku, dok mu ljekar odgovara da je uvjeren kako hoće.

Njegov brat Džermejn Džekson brisao je suze dok je slušao snimak.

Ako ga osude, slijedi mu 4 godine

Suđenje koje je počelo u Višem sudu Los Anđelesa, biće snimljeno i kasnije emitovano na televiziji i na Internetu. Očekuje se da će trajati oko pet nedjelja, a presudu će donijeti porota od dvanaest osoba - sedam muškaraca i pet žena

Džekson je preminuo 25. juna 2009. godine od prekomjerne doze propofola, jakog anestetika, koji se daje za potpunu anesteziju tokom hirurških intervencija. Marej je njim “liječio” Džeksonovu nesanicu.

Autorka fotografija mrtvog Džeksona koje su prikazane poroti patološkinja Elisa Flik, potvrdila je da je pored kreveta u kojem je umro i u kupatilu pronađena velika količina lijekova.

Ukoliko bude osuđen, doktor može dobiti maksimalno četiri godine zatvora.