Gospodin Pingvin želi da bude sahranjen u okeanu - sa pingvinima

Dejvidova strast prema tim životinjama i želja da ime promijeni u Gospodin Pingvin natjerala je njegovu ženu da ga napusti
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2011. 08:50h

Belgijanac Alfred Dejvid je toliko opsjednut pingvinima da je njegova najveća želja u životu da bude sahranjen u kovčegu ukrašenom pingvinima u blizini Antarktika, obučen kao pingvin.

U Briselu gdje živi, Alfred Dejvid je poznat kao Gospodin Pingvin i ulicama ide obučen u crno bijeli kostim, koji izgleda kao njegova ominjena životinja.

"Žarko želim da budem sahranjen u dubinama okeanam u blizini mjesta gdje žive pingvini", kaže Dejvid, prenosi britanski Metro.

Ovaj 79-godišnjak je pingvinima počeo da bude opsjednut nakon što je, poslije saobraćajne nesreće 1968, dobio nadimak Gospodin Pingvin od svojih prijatelja i kolega.

U kući gdje živi, Dejvid ima preko 3.500 različitih predmeta posvećenih pingvinima. Njegova strast prema tim životinjama i želja da ime promijeni u Gospodin Pingvin natjerala je njegovu ženu da ga napusti.

Dejvid je gostovao u brojnim TV emisijama, a 1992. je pozvan na premijeru filma Povratak Betmena u Amsterdam. U tom filmu Betmenov protivnik je pingvin, kojeg igra Doni de Vito.

Galerija

Bonus video: