Brazilka provela dva sata u plastičnoj vreći u mrtvačnici

"Ne samo da sam je našla u fioci ledare u mrtvačnici, već sam kada sam otvorila (kesu) vidjela da još diše", objasnila je Brazilka
0 komentar(a)
brazil, mrtvačnica, bolnica, Foto: Waymarking.com
brazil, mrtvačnica, bolnica, Foto: Waymarking.com
Ažurirano: 26.09.2011. 09:25h

Jedan 60-godišnja Brazilka, hospitalizovana zbog plućne infekcije, proglašena je mrtvom i provela je dva sata živa u plastičnoj vreći u mrtvačnici bolnice u predgrađu Rio de Žaneira, piše dnevnik Globo.

"Otišla sam da posljednji put zagrlim mamu i vidjela sam da diše. Povikala sam: 'Moja majka je živa!' a svi su me gledali kao da sam luda", ispričala je listu njena ćerka Rozanžela Selestrino.

"Ne samo da sam je našla u fioci ledare u mrtvačnici, već sam kada sam otvorila (kesu) vidjela da još diše", objasnila je.

Uprava bolnice navodi da je pacijentkinja Roza Selestrino imala dva moždana krvarenja i da je disala pomoću aparata. U petak u 19.30 medicinska sestra pozvala je dežurnog ljekara pošto žena nije pokazivala vitalne znake. Ljekar ju je proglasio mrtvom i poslao je tijelo u mrtvačnicu.

Upravnik bolnice Manoel Moreira Filjo rekao je da je greška ustanovljena oko 22.00 i da je pacijentkinja "odmah intubirana i prebačena na odjeljenje intenzivne njege".

Ljekar koji je potpisao potvrdu o smrti dao je otkaz, a medicinska sestra je otpuštena. Njihova imena nisu otkrivena.

Ako pacijentkinja umre, a istragom bude dokazano da su ispoljili nemar, njih dvoje mogli bi da budu optuženi za tjelesne povrede, pa i za ubistvo.

Bonus video: