Premijerka Australije neće gledati TV seriju o svom seksu

Treća epizoda humorističke serije "Kod kuće sa Džulijom", treba da bude emitovana na državnoj televiziji, što je naišlo na veoma oštre kritike
80 pregleda 0 komentar(a)
džulija gilard, Foto: Independent.co.uk
džulija gilard, Foto: Independent.co.uk
Ažurirano: 21.09.2011. 08:54h

Premijerka Australije Džulija Gilard izjavila je da ne namjerava da gleda televizijsku seriju u kojoj glumci igraju nju i njenog partnera prekrivene državnom zastavom, pošto su vodili ljubav na podu njene kancelarije.

Treća epizoda humorističke serije "Kod kuće sa Džulijom", treba da bude emitovana na državnoj televiziji, što je naišlo na veoma oštre kritike poslanika i medija zbog vrijeđanja australijske zastave i funkcije premijera.

Serija od četiri epizode ocijenjena je i u široj javnosti kao neduhovita.

Premijerka je najavila da epizodu neće gledati, ali i da nema namjeru da komentariše seriju. "Imam važnija posla", rekla je Gilard za Najn netvork televiziju.

Gilard je prvobitno podržala snimanje te serije i čak dozvolila snimanje nekih scena u svojoj rezidenciji u Kanberi, a tražila je da joj se prva epizoda snimi jer je u trenutku emitovanja bila na Novom Zelandu.

"Mislim da ljudi koji me dobro poznaju, znaju da imam dobar smisao za humor, pa očekujem da ću se smejati kad je budem gledala", rekla je tada.

Osudu korišćenja državne zastave u toj seriji podržali su i poslanici premijerkine konzervativne Laburističke stranke, kao i opozicija.

Bonus video: