Ni razdvojenost od 65 godina nije ih spriječila da se vjenčaju

"Džonove oči su bile pune suza kada sam u crkvi išla ka njemu, presrećni smo što smo se poslije toliko vremena najzad vjenčali", kaže Meri
0 komentar(a)
Meri Linus Džon Ejkings, Foto: Dailymail.co.uk
Meri Linus Džon Ejkings, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 19.09.2011. 17:26h

Trebalo im je 65 godina da pronađu jedno drugo, pomogao im je internet, a iako u poznim godinama Meri Linus (81) i Džonu Ejkingsu (81) to nije smetalo da se najzad vjenčaju.

Upoznali su se kao sedmogodišnjaci i bili su nerazdvojni se sve dok Džon nije napunio 15 godina, kada se pridružio Kraljevskim vazduhoplovnim snagama (RAF), gdje je radio kao avio-tehničar.

"Bojala sam se ponovnog susreta, jer imam toliko bora, ali me ćerka utješila, rekavši da je i on sigurno ostario. Srećna sam što smo se našli, jer je isto tako zgodan i lijep kao što je bio nekada", rekla je Meri.

Nakon ponovnog susreta, stara ljubav se ponovo rasplamsala i krunisana je vjenčanjem kome je prisustvovalo 200 zvanica.

Ceremonija je obavljena u parohijskoj crkvi u Kitliju, u Zapadnoj Jorkširu.

"Džonove oči su bile pune suza kada sam u crkvi išla ka njemu, presrećni smo što smo se poslije toliko vremena najzad vjenčali", kaže Meri.

Članovi porodica srećnog para, koji su oduvjek vjerovali da će se njih dvoje jednoga dana opet sresti, udružili su se i uplatili im osmodnevno bračno putovanje po Škotskoj.

Medeni mjesec će ponoviti u aprilu naredne godine, kada će otiči na krstarenje Mediteranom.

"Osjećam se kao da ponovo imam 21. godinu. Kada mi je prvi muž umro, mislila sam da se nikada više neću udati, ali... Zašto da ne?! Džon i ja ćemo živjeti 100 godina. Imamo još mnogo vremena da zajedno uživamo", rekla je Meri

Bonus video: