Dvojica dječaka iz Gornjeg Milanovca privlače metalne predmete

„Na početku samo bili šokirani, ali sada samo pokušavamo da ih držimo dalje od noževa“, rekla je Sanja Petrović
0 komentar(a)
Luka Petrović, privlači metal, Foto: AP
Luka Petrović, privlači metal, Foto: AP
Ažurirano: 19.09.2011. 19:33h

Rođaci iz Gornjeg Milanovca, David i Luka, drugačiji su od ostale djece. Oni imaju rijetku sposobnost da privlače metalne predmete, djelujući kao ljudski magneti.

Sanja Petrović, majka četvorogodišnjeg Davida, prvi put je primijetila njegovu sposobnost „prije nekih mjesec dana“, prenio je Asošiejtid pres.

„Pitala sam ga da mi doda kašiku kako bih mogla da nahranim njegovog mlađeg brata, a on je povikao: 'Mama, prilijepila se!'“, prisjeća se Petrovićeva.

„Sa njegovog tijela visilo je nekoliko kašika i viljušaka“. Prestrašena 26-godišnja žena nazvala je svoju sestru, koja je otkrila i da njen sin, šestogodišnji Luka, ima istu sposobnost.

„Druga djeca u porodici to ne mogu da rade, samo njih dvojica“, dodala je.

Ovaj fenomen je rijedak i za sada medicinski neobjašnjiv. Nekoliko sličnih slučajeva je nedavno zabilježeno u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni.

„Kolilo znam, za tako nešto nema medicinskog ili naučnog objašnjenja“, rekao je radiolog Mihajlo Dodić, koji ima ordinaciju u srpskoj prijestonici. On smatra da se magnetizam rođaka iz Gornjeg Milanovca graniči sa „paranormalnim“.

Lukin otac, Slaviša Lukić, je ispričao kako su doktori pregledali dječake i da su oni u potpunosti zdravi, dodavši da bi na njih trebalo motriti u toku odrastanja.

„Niko nam ne može reći zašto se ovo dešava“, rekao je.

Davidova majka je otkrila da njen sin gubi magnetsku moć dok spava, ali je dobija ponovo kada se probudi i počne da se kreće.

Kada se igra sa prijateljima „sve se zakači za njega“. Nakon toga, on bi bio malo hladan i umoran, dodala je.

I David i Luka su uvijek spremni da pokažu svoj talenat gledaocima. Na znak, dječaci se ponosno osmjehuju i podižu ruke u vazduh da bi pokazali kako se pribor za jelo i metalni tanjiri bez pomoći lijepe za njihova tijela.

Čini se da se ostatak porodice, takođe, privikao na neobičnu situaciju i pažnju.

„Na početku samo bili šokirani, ali sada samo pokušavamo da ih držimo dalje od noževa“, rekla je Sanja Petrović.

Bonus video: