"Nikšićko limun" osvježenje i za one koji ne piju pivo

Iz „Trebjese“ poručuju da je „nikšićko limun“ pivo koje se pije i ljeti i zimi i da nijesu zakasnili sa njegovim lansiranjem
201 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 16:08h

Dok jedni lansiraju piva samo za muškarce, pa se onda čude zašto žene izbjegavaju da ih konzumiraju, nikšićka Pivara „Trebjesa“ se trudi da pridobije i one koji se ne smatraju „pivopijama“, ne praveći rodnu podijeljenost.

Iz tog razloga ponudili su novi proizvod – „nikšićko limun“, pivo koje je objedinilo dobro poznatu gorčinu i osvježavajući sok od limuna, a procenat alkohola smanjen je sa uobičajenih pet na dva odsto.

Iz „Trebjese“ očekuju da će pomenuto pivo „naći put do potrošača“ i nadaju se da će pored muške populacije ukus limuna koji zamjenjuje tradicionalnu gorčinu biti primamljiv i pitak kako damama, tako i mlađim generacijama.

„’Nikšićko limun’ je pivo pomiješano sa osvježavajućim sokom od limuna i smanjenom gorčinom, pa predviđamo da će se kao takvo najviše svidjeti dijelu populacije koji tradicionalno ne pije pivo. Trendovi u svijetu pokazuju da je mlađa grupa potrošača sklonija proizvodima koji imaju karakteristike kao ’nikšićko Limun’“, kazala je menadžer marketinga Pivare „Trebjesa“ Jelena Pavićević.

Ljetnje piće za "pivopije"

Za pivo sa ukusom limuna „pivopije“ uglavnom kažu da je ljetnje piće. Iz „Trebjese“ poručuju da je „nikšićko limun“ pivo koje se pije i ljeti i zimi i da nijesu zakasnili sa njegovim lansiranjem pošto, kako rekoše, osvježenje i dobar ukus ljudima prija uvijek.

„Pošto je projekat kompleksan i zahtijevao je određene investicije mogli smo da počnemo sa njegovom primjenom tek nakon ’visoke’ sezone. Ali, ’nikšićko limun’ nije proizvod namijenjen konzumaciji samo tokom ljeta. Ovaj proizvod će se sigurno konzumirati i tokom zimskih mjeseci, na žurkama i među ljudima vedrog duha. Moramo nešto piti i zimi, zar ne“, sa smiješkom poručuje Pavićević.

Iako su od ukupnog broja konzumenata piva oko 30 odsto pripadnice ljepšeg pola u nikšićkoj Pivari, većinu degustatorskog tima čine žene. Upravo su one te koje za muškarce „kreiraju” ukus piva.

Kada je u pitanju „nikšićko limun”, sudeći prema komentarima ženskog dijela populacije kako u Pivari „Trebjesa” tako i van nje, već je postignut dobar efekat – limun i gorčina su, kažu, ono što im prija. U Pivari se nadaju da će pomenuti ukus prijati i onima koji vole klasično pivo, ali s vremena na vrijeme požele da naprave „izlet” i potraže osvježenje.

„Nikšićko limun“ se prodaje u limenkama od pola litra dok će od narednog mjeseca moći da se kupi i u pakovanju od 0,33 l.

Bonus video: