Penelopa Kruz sa mužem i sinom doputovala u Sarajevo

Penelopa Kruz tumači glavnu ulogu u filmu "Venuto al mondo", italijanskog reditelja Serđa Kastelita
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2011. 14:39h

Oskarovka Penelopa Kruz stigla je danas u Sarajevo, gdje će u narednim danima snimati film "Venuto al mondo", prenosi portal Sarajevo-x.com.

Kruz je u glavni grad Bosne i Hercegovine stigla nekoliko minuta iza 12 sati komercijalnim letom iz Minhena, što i nije uobičajeno za holivudske zvijezde kakva je ona.

Iako je njen dolazak organizovan u najvećoj tajnosti, informacija je procurila u javnost, izazvavši pravu euforiju među novinarima koji su odlučili da je sačekaju ispred Sarajevskog aerodroma.

Penelopa Kruz tumači glavnu ulogu u filmu "Venuto al mondo", italijanskog reditelja Serđa Kastelita. Film je baziran na romanu italijanske spisateljice i Kastelitove supruge, Margaret Macantini.

Priča govori o ratu u BiH, a Penelopa glumi udovicu Džemu, koja nakon rata dolazi u Sarajevo kako bi svom sinu Pjetru pokazala mjesto u kojem je rođen njegov otac.

"Ne sviđaju mi se ratne priče jer nasilje na ekranu nikada nije dovoljno stvarno, a u ovoj priči stvarno boli. Zahvaljujući toj knjizi, možete osjetiti miris rata, strah i očaj, kao da ga sami proživljavate. Roman 'Venuto al mondo' me je naučio više o ratu nego bilo koja druga knjiga. Mislim da će uloga Džeme biti jedna od najvažnijih u mom životu", kazala je ranije Penelopa.

Bonus video: