Odbjegla krava Ivona se predala, farmer koji je uhvatio osvojio 10 hiljada eura

Kad se pročula priča o Ivoninom bjekstvu, utočište Gut ajderbihl ju je otkupilo od vlasnika i pokrenulo veliku akciju pretrage
182 pregleda 0 komentar(a)
krava, Foto: 24sata.hr
krava, Foto: 24sata.hr
Ažurirano: 02.09.2011. 09:29h

Krava zvana Ivona koja prije tri mjeseca pobjegla od vlasnika i za kojom se tragalo širom njemačke pokrajine Bavarske, sama se "predala", saopštilo je u četvrtak utočište za životinje koje je Ivonin vlasnik.

Jedna seljanka iz oblasti Mihldorf, u blizini granice s Austrijom, pozvala je utočište Gut ajderbihl i javila da se Ivona pojavila na njenoj farmi.

Identifikovana je pomoću elektronskog čipa koji je životinji ugrađen u uvo.

Ivona je u maju pobjegla sa farme na kojoj je živjela i tri mjeseca se skrivala u šumama. U jednom trenutku je skoro sudarila s patrolnim policijskim vozilom, pa su je lokalne vlasti proglasile javnom opasnošću.

Kad se pročula priča o Ivoninom bjekstvu, utočište Gut ajderbihl ju je otkupilo od vlasnika i pokrenulo veliku akciju pretrage.

Činjenicu da se šestogodišnja Ivona sama "predala" lokalne vlasti tumače "umorom i usamljenošću" poslije tromjesečnog bekstva.

Pronašao je farmer Konrad G. (46) i osvojio nagradu od 10.000 eura.

Obilazili smo našu stoku i provjeravali ogradu kao i svakoga dana. Na dijelu uz šumu ćerka je primijetila kako krava posmatra naše mlade krave.

"Kada nas je spazila pobjegla je natrag u šumu", prepričava Konrad i dodaje kako su odlučili da otvore vrata ograđenog prostora i potjerati je unutra.

Bonus video: