Njujorčanke podstiču čitanje golim književnim večerima

Gola čitanja redovno se održavaju u njujorškom Grinič vilidžu na Menhetnu, a u publici su najčešće mladi parovi i, očekivano, muškarci svih godina
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2011. 13:25h

U borbi za postizanje uzvišenog cilja kao što je podsticanje čitanja, sva su sredstva dobrodošla. Pokazala je to grupa Njujorčanki koje se u svrhu popularizacije književnosti jednom mjesečno okupljaju i sasvim gole održavaju književne večeri, piše t-portal.

Grupa djevojaka okupljenih pod imenom “Naked Girls Reading” jednom mjesečno održavaju literarne večeri tokom kojih su gole, samo u cipelama sa visokom petom i čitaju knjige.

Gola čitanja redovno se održavaju u njujorškom Grinič vilidžu na Menhetnu, a u publici su najčešće mladi parovi i, očekivano, muškarci svih godina.

Gorljive ljubiteljice književnosti publici čitaju odlomke iz njima najdražih knjiga, a često su na repertoaru i književni klasici. Grupa je ustanovljena 2009. godine u Čikagu, a osnivačica je Mišel Lamur.

Lamur se neko vrijeme bavila burleskom, a ideju o pokretanju neobičnog projekta dao joj je suprug koji ju je gledao kako gola čita knjigu na kauču te predložio da u istom izdanju nastupi pred publikom. Prijedlog joj se svidio te je ubrzo u njega uključila i prijateljice pa su počele sa nastupima.

Djevojke su dosad gostovale širem Amerike, u Londonu i Kopenhagenu, a svima koje na projekt gledaju sa negodovanjem možda ohrabre mišljenja posjetilaca, koji većinom smatraju da ubrzo kada počnu čitanja, zaborave da su djevojke uopšte gole pa se prepuste književnom užitku.

Bonus video: