Angela Merkel na vrhu Forbsove liste najmoćnijih žena

Najmlađa na listi je Lejdi Gaga (25), koja je zauzela 11. mjesto, a najstarija britanska kraljica Elizabeta (85) na 49. mjestu
0 komentar(a)
merkel, Foto: Rojters
merkel, Foto: Rojters
Ažurirano: 24.08.2011. 17:31h

Njemačka kancelarka Angela Merkel prva je na "Forbsovoj" listi najmoćnijih žena, na kojoj su najzastupljene političarke, poslovne žene i predstavnice medija.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton nalazi se na drugom mjestu, a za njom slijedi predsjednica Brazila Dilma Rusef.

"Naša lista pokazuje različite i dinamične puteve moći kojima žene danas prolaze, bilo da vode jednu naciju ili se bave kritičnim pitanjima našeg vremena", saopštila je Mojra Forbs, predsjednica i izdavač "Forbsvumen".

Osam šefica država nalazi se na objavljenoj listi od 100 najmoćnijih žena prosječnih godina oko 55. Njih 22 nisu udate, prenio je Rojters.

"Forbs" navodi Merkelovu kao lidera prave globalne ekonomije Evrope, Klintonovu hvali zbog načina suočavanja sa revolucijama na Bliskom istoku, a za Rusefovu kaže da je ušla u istoriju kao prva žena na čelu najveće ekonomske sile u Južnoj Americi.

Najmlađa na listi je Lejdi Gaga (25), koja je zauzela 11. mjesto, a najstarija britanska kraljica Elizabeta (85) na 49. mjestu.

Bonus video: