mir, mir, mir

Pogledajte kako izgleda hrvatsko-srpska zastava prijateljstva

Pun nam je kofer nacionalističkih, srpsko-hrvatskih i četničko-ustaških prepucavanja. Smeta nam stalno pozivanje na prošlost, pri čemu niko ne misli na budućnost
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2011. 12:04h

Na multietničkim likovnim susretima mladih iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Hrvatske, koji su ovih dana održavani u Gvozdu, u Sisačko-moslavačkoj županiji, učesnici Hrvati i Srbi zajednički su kreirali “zastavu prijateljstva”, od koje će se mnogima u njihovim zemljama vjerovatno dignuti kosa na glavi, piše "Večernji list".

"Pun nam je kofer nacionalističkih, srpsko-hrvatskih i četničko-ustaških prepucavanja. Smeta nam stalno pozivanje na prošlost, pri čemu niko ne misli na budućnost. To nas u dobroj mjeri frustrira pa smo odlučili barem malo, simbolično, dati svoj doprinos razvitku prijateljskih odnosa dvije zemlje", objasnili su Anja Blažević i Stefan Gužvica, koji su kreirali zastavu.

"Zastavu smo kreirali kako bismo pozvali na ljubav i toleranciju dva naroda. Svjesni smo da će zastava izazvati reakcije i polemike, no u demokratskim društvima to je i te kako poželjno. Izradili smo nekoliko primjeraka, od kojih se jedan vijori u našem kampu u Gvozdu i ostaje mladima iz Hrvatske, jedan primjerak putuje u Srbiju, a ostale smo podijelili prijateljima iz drugih zemalja", kažu Anja Blažević i Stefan Gužvica, autori zastave.