Hrvatska: Zbog rasta švajcarca, očajni roditelji prodaju kćerku Franku

Prednost dajemo kupcima iz Njemačke, skandinavskih zemalja, Australije, Kanade i državljanima ostalih pravno i ekonomski uređenih država
64 pregleda 0 komentar(a)
švajcarski franak, Foto: Shutterstock.com
švajcarski franak, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.08.2011. 18:51h

Hrvati su ogorčeni zbog divljanja švacarskog franka, a dokaz tome je i oglas koji je objavljen na hrvatskom oglasniku njuskalo.hr. Ogorčeni roditelji dvije djevojčice iz Viškova pored Rijeke odlučili su da prodaju svoju mlađu kćerku Franku kako bi otplatili kredit, piše Tportal. hr

Oglas je skinut i na portalu navode kako je riječ o šali očajnih roditelja, koji više ne znaju kako da otplate stambeni kredit koji su podigli u "švajcarcima".

"Prodajem veselu i dražesnu mlađu kćerku, stara 22 mjeseca, čije je pravo ime Franka (ironije li velike). Razlog prodaje - problemi sa stambenim kreditom u švajcarskim francima (CHF) koji mogu da zaprijete deložacijom dvjema porodicama, našoj i porodici suprugovih roditelja (2 hipoteke).

Budući da imamo dvije kćerke (starija je rođena 11/2007. godine, tadašnji kurs CHF/kn = 4,40), supruga i ja smo odlučili da makar jednoj kćerki omogućimo normalan život.

Nadamo se da će Franka doći u dobre ruke, te da će igrom slučaja i ona imati lijep život. Prednost dajemo kupcima iz Njemačke, skandinavskih zemalja, Australije, Kanade i državljanima ostalih pravno i ekonomski uređenih država koji ne žive niti planiraju da žive u jadnoj, korumpiranoj i nepravednoj Hrvatskoj u kojoj jedino bankarski sistem ostvaruje profit i visoku dobit", navodi se u oglasu.

"Franka, rođena 10/2009. godine (tadašnji kurs CHF/kn = 4,77), poželjno, pametno, razigrano, ponekad i nemirno dijete, voli da jede i spava, a primjećujemo da voli i putovanja, ali kako za putovanja nema novaca jako je zadovoljna i običnim izletima u prirodu.

Radoznala, prekrasno drži olovku u ruci i voli da šara po papiru, rukama, nogama, zidovima i namještaju. Rijetko je bolesna, dobro se nosi s prehladama, a kao veliki plus navodimo da je preboljela vodene kozice. Jako skromna, bez problema nosi patike i sandale starije sestre i ne žali se kada ljeti hoda bosa.

Nije jako vezano za roditelje jer njeni visokoobrazovani roditelji rade od jutra do mraka, pa će prilagođavanje na novu porodicu biti vrlo jednostavna. Na radiju joj puštamo samo stranu muziku, pa vjerujemo da već zna da govori 3-4 strana jezika.

Dijete možete pogledati samo neradnim danima na Viškovu pored Rijeke, a osim švajcarskih franaka primamo i eure i kune. Cijena (poput kamatne stope, nije fiksna): 164.380 CHF + naknada za raniju otplatu kredita", navodi se, pored ostalog, u tekstu oglasa.

Roditelji zahvaljuju svojim "sponzorima", odnosno Zagrebačkoj banci koja ima je, kako pišu, "sedam puta u četiri godine povisivala kamatnu stopu", Opštini Viškovo, Ustavnom sudu RH, guverneru HNB-a Željku Rohatinskom, HDZ-u, Ivu Sanaderu, Jadranki Kosor, SDP-u, HNS-u, IDS-u, HSLS-u i ostalima.

Bonus video: