Amerikanka postala slavna poslije protesta u vezi s rejtingom

Potrošila je 895 dolara kako bi iznajmila avion da u letu iznad Njujorka nosi natpis "HVALA VAM ZA SMANJENJE. SVI TREBA DA BUDETE OTPUŠTENI!"
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2011. 18:23h

Amerikanka Lusi Nob, ljuta zbog smanjenja kreditnog rejtiga SAD, postala je praktično heroina mnogih pošto je javno objavila svoje nezadovoljstvo.

Nob, koja se bavi prodajom obveznica lokalnih vlasti, postala je neka vrsta slavne ličnost posle protesta zbog odluke agencije Standard end Purs (Standard end Poor's) da prvi put u istoriji smanji kreditni rejting SAD s AAA na AA+, navodi agencija AP.

Ta 51-godišnja razvedena majka dvoje djece iz predgrađa Sent Luisa potrošila je 895 dolara kako bi iznajmila avion da u letu iznad Njujorka nosi natpis "HVALA VAM ZA SMANJENJE. SVI TREBA DA BUDETE OTPUŠTENI!"

Neki su greškom pomislili da je njen protest bio usmjeren na agenciju Standard end Purs koja je u petak smanjila kreditni rejting SAD i time pokrenula nova previranja na svjetskim berzama.

Nob je rekla da je njena poruka upućena Kongresu i da je prvobitno htjela da avion leti iznad Vašingtona, ali da to nije bilo moguće zbog ograničenja letjenja iznad tog grada.

Agencija Standard end Purs je u obrazloženju svoje odluke kao jedan od činilca navela višenedjeljno natezanje u Kongresu oko podizanja granice zaduživanja.

Bonus video: