Rambo demonstrativno otkazao nastup na Gitarijadi u Zaječaru

On je dodao da mu je sadržaj namještaljke na Timočkoj TV "smiješan i neduhovit" i da taj postupak nije bio "domaćinski" prema Dadu Topiću
114 pregleda 0 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.08.2011. 12:04h

Muzičar Ramo Amadeus odbio je u subotu da nastupi na 45. Gitarijadi u Zaječaru, poslije gostovanja na Timočkoj televiziji koja je organizovala da gledaoci u, navodno, živom javljanju kritikuju nastupe hrvatskih muzičara na tom rok festivalu.

Rambo Amadeus je sa voditeljem manifestacije Đorđem Davidom i hrvatskim muzičarem Dadom Topićem koji je takođe nastupao na Gitarijadi, učestvovao u TV emisiji "Moj grad", ali je demonstrativno napustio Zaječar kada su gledaoci u namještenom javljanju počeli da zamjeraju izbor gostujućih grupa.

Prije emisije, gledaoci su kajronom na ekranu obavještavani da će biti svjedoci skrivene kamere koja se priređuje uživo pod nazivom "Nemoguća misija".

Jedan od "navodnih" gledalaca uživo uključenih u program, zamjerio je organizatorima što se ne solidarišu sa Željkom Mitrovićem iz TV Pink i njegovim bojkotom hrvatske muzike

Jedan od "navodnih" gledalaca uživo uključenih u program, zamjerio je organizatorima što se ne solidarišu sa Željkom Mitrovićem iz TV Pink i njegovim bojkotom hrvatske muzike.

David je kasnije publici rekao da je skrivena kamera bila "spakovana" za Dada Topića, ali da se Rambo Amadeus naljutio iz "nepoznatih razloga".

"Nama na stejdžu publika je sve, a vi odlučite sami da li je postupak mog kolege Ramba ispravan ili nije.

Njemu na dušu", poručio je sa bine Đorđe David, a reakcija publike je bila podijeljena.

Rambo je agenciji Beta rekao da je Đorđu Davidu bilo neprijatno zbog svega i da on ne zna ko je sve učestvovao u namještaljci.

"Rekao sam da me je sramota, jer nisam htio da budem dio nečega što je ispod časti prema bilo kome", rekao je Rambo

"Večeras nije bilo ništa na moj račun, ali me je bilo sramota od Dada Topića, od legende i Jugoslovena.

On je bio miran i vidio je da se nešto neobično dešava, ali ga je dugogodišnje iskustvo zaustavilo da reaguje", rekao je Rambo Amadeus.

On je dodao da mu je sadržaj namještaljke "smiješan i neduhovit" i da taj postupak nije bio "domaćinski" prema Topiću.

"Rekao sam da me je sramota, jer nisam htio da budem dio nečega što je ispod časti prema bilo kome", rekao je Rambo, i obećao da će koncert održati kasnije.

Rambo Amadeus je bio među prvima koji je u Zaječaru nakon poplava prije dvije godine obišao taj grad i održao humanitarni koncert za nastradalo područje.

Bonus video: