Snup Dog osnovao omladinsku fudbalsku ligu u Čikagu

Snup Dog je prisustvovao svečanom početku programa u Sportskom centru Čikaga, gdje se okupilo oko 100 djece
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2011. 11:28h

Reper Snup Dog osnovao je u Čikagu omladinsku fudbalsku ligu sa željom da djeci, koja žive u djelovima grada sa visokom stopom kriminala, omogući da na pozitivan način izbace svoju suvišnu energiju, prenio je danas AP.

“Snup omladinska fudbalska liga” je dio lige koju je poznati reper osnovao u Los Anđelesu 2004. i za koju vjeruje da je podstakla mlade da se fokusiraju na obrazovanje i svoje ciljeve u životu.

Snup Dog je prisustvovao svečanom početku programa u Sportskom centru Čikaga, gdje se okupilo oko 100 djece.

Dirnut atmosferom reper se smijao i igrao, čvrsto uvjeren da će fudbal pomoći mladima u Čikagu

Dirnut atmosferom reper se smijao i igrao, čvrsto uvjeren da će fudbal pomoći mladima u Čikagu da saznaju šta žele u životu i sa nestrpljenjem očekuje njihovu reakciju.

“Želim da im pružim nešto za šta će se boriti, jer na kraju, oni su naša budućnost”, istakao je Snup Dog.

Kalifornijska liga ima osam ogranaka sa više od 3.000 učesnika, dok će liga u Čikagu imati šest ogranaka sa više od 1.500 učesnika.

Nešto više od fudbala

Snup Dog je izjavio da je ponosan što ligu snažno podržavaju fudbalski treneri i roditelji i što ne postoji strah od zalaženja i u neke od najopasnijih djelova grada kako bi se uključili i mladi koji tamo žive.

“Odlazimo u najgora predgrađa i suočavamo se sa tamošnjom situacijom licem u lice”, istakao je reper i dodao da ovaj program predstavlja nešto više od fudbala, jer uči mlade vještinama bitnim u svakodnevnom životu.

Liga u Čikagu startuje u avgustu, a otvorena je za mlade uzrasta od sedam do 14 godina.

Bonus video: