Aleksandar Mekvin ostavio je 56.700 eura za svoje pse

Mekvin, koji je izvršio samoubistvo u februaru prošle godine u svojoj oproštajnoj poruci je zatražio od svoje porodice \'\'da mu čuvaju pse\'\'
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2011. 13:26h

Modni dizajner Aleksandar Mekvin od svog bogatstva koje se procjenjuje na oko 18 miliona eura, odvojio je u testamentu 56.700 eura za svoje voljene pse, prenijeli su danas mediji.

Svaki od njegova tri psa Minter, Džus i Kalum naslijedio je ovu sumu novca.

Mekvin, koji je izvršio samoubistvo u februaru prošle godine u svojoj oproštajnoj poruci je zatražio od svoje porodice ''da mu čuvaju pse''.

U testamentu u koji su imali uvid britanski mediji, Mekvin je rekao da ostavlja novac ''za čuvanje i brigu o mom psu ili psima sve dok su moj pas ili psi živi''.

Mekvin (40), koji je pronađen mrtav u stanu u centru Londona, takođe je dao i po 113.100 eura u humanitarne svrhe. Novac je dobilo društvo za brigu o oboljelima od side, dva humanitarna društva za pse i mačke i jedan budistički centar u Londonu.

Svaki od njegova tri psa Minter, Džus i Kalum naslijedio je ovu sumu novca

Dva člana kućnog osoblja, Melani i Cesar Garsija, dobili su po 56.700 eura.

Provokativni dizajn

Mekvin, koji je dostigao veliki uspeh u svijetu mode sa svojim provokativnim dizajnom, ostavio je i svojim članovima porodice, takođe velike sume novca.

Aleksandar Mekvin je pronađen mrtav 11. februara prošle godine, dan nakon sahrane njegove majke.

On je završio obuku za krojača i radio je odijela za princa Čarlsa. Od 1996. do 2003. godine četiri puta je proglašen britanskim modnim dizajnerom godine.

Bonus video: